top of page

אודות

בחודש מאי 2000 הוסמכתי כעורך דין והחגיגה בבית היתה גדולה. היה ברור לכולם שאצטרף למשרד עורכי הדין המצליח של אבא שלי. שותפות במשרד קיים היא חלומו של כל עו"ד מתחיל. אבל עבודה במשרד עורכי דין לא עניינה אותי, היו לי חלומות אחרים. התשוקה הגדולה ביותר שלי מאז ומתמיד היתה הדרכה. מאחוריי היו כבר שמונה שנות ניסיון בהדרכה - הדרכה בצבא, הדרכה במחנה קיץ בארה"ב, הדרכת משלחות תורמים יהודים מחו"ל, הדרכת חוגים לחבר'ה צעירים, והדרכת תיכוניסטים לבגרות בלשון. עם סיום התואר הראשון הסתיימה לה גם תקופת העבודה הסטודנטיאלית והייתי צריך לחפש "עבודה של גדולים". בשלב זה עוד לא ידעתי שבקרוב מאוד הקריירה שלי עומדת להיות מוכרעת לתמיד.

אופיר צומן
החוצפה שסידרה לי קריירת הדרכה

ראיון העבודה הראשון שלי הוביל אותי למסלול הכשרת עתודה ניהולית בחברת מי עדן. במהלך ההכשרה הגיעה אלי שמועה מפתיעה ומרגשת: החברה החליטה להקים מחלקת הדרכה ומחפשת איש הדרכה שיבנה את המחלקה מאפס וינהל אותה. אמנם הייתי מנוסה בביצוע הדרכות, אבל לא היה לי שום ניסיון בניהול מחלקת הדרכה, בוודאי לא בחברה עסקית מובילה וגדולה כמו מי עדן. ולמרות זאת היתה לי תחושת בטן לא מוסברת שגרמה לי להיות משוכנע ובטוח לחלוטין שהתפקיד מתאים לי בול. הייתי אז רק כחודשיים בחברה, ולמרות שזה היה די חצוף מצידי, הגשתי את מועמדותי לתפקיד. הוסבר לי בנימוס שמחפשים איש מקצוע הרבה יותר מנוסה ממני, אבל אני התעקשתי שאני מתאים לתפקיד. שיא החוצפה הגיע כשהודעתי חגיגית שאם אני לא מקבל את התפקיד אני עוזב מיד את החברה. באמת התכוונתי לזה. אלוהים יודע איך ולמה, אבל קיבלתי את תפקיד מנהל ההדרכה של מי עדן.

 

עוד באותו יום התחלתי בהקמת מחלקת ההדרכה מאפס. זו היתה תקופה מאוד אינטנסיבית, מאתגרת, מרגשת ומספקת, שבה זכיתי להכיר את המוצרים הנהדרים של החברה, להתוודע לדי.אנ.איי. של העולם העסקי, ולעבוד עם אנשים מופלאים שעם חלקם אני בקשר עד היום. מחלקת ההדרכה קמה, צמחה והתבססה בארגון, והרגשתי שהצלחתי לפרוע את השטר. לאחר שהחלטתי לסיים את תפקידי ולהתקדם לתפקיד הבא, כתבה לי אחת הקולגות בחברה את הדברים המרגשים הבאים שיצאו מהלב ונכנסו אל הלב:

"אופיר איש יקר, הקמת אימפריה לתפארת. מה שהיה חלום רחוק של סמנכ"ל החברה פתאום קרם עור וגידים. הכל נעשה בצורה מעמיקה ומקצועית, בליווי צמוד שלך, עם הרבה מעוף וחשיבה. והכל בלי אף אחד, לגמרי לבד מול המערכת, וסה"כ אתה יחסית חדש. והכל בצניעות, לאורך כל שעות היום, תמיד זמין, תמיד סבלן, תמיד מחייך".

 

לאחר תפקיד מרתק נוסף כמנהל הדרכה של רשת זארה ישראל, החלטתי לצאת לדרך הדרכה עצמאית. הרגשתי צורך ליצור ולבצע את ההדרכות בדרך שלי, בחופש מוחלט וללא שום מגבלות ארגוניות. חוץ מזה אהבתי לבצע את ההדרכות בעצמי, זה היה האקשן והכיף האמיתי. פחות ריגש אותי להיות מנהל תפעול שמהנדס את מערך ההדרכות הארגוני ושוכר מדריכים חיצוניים. 

 

היציאה לעצמאות כספק הדרכה היתה עבורי רגע מכונן. ההחלטה לוותר על תפקיד ניהולי נוח ומשכורת קבועה, כמו גם ההחלטה קודם לכן לוותר על שותפות במשרד עו"ד מצליח, לא היו ברורות לאנשים בסביבתי שלא ממש הבינו איזה שד נכנס בי. אבל לי לא היה שום ספק שזה הצעד הנכון. תמיד הלכתי עם הלב ואת ההיגיון כבר שכנעתי אחר כך. הרגש חשוב יותר מהשכל.

תחומי ההתמחות שלי בהדרכה וייעוץ - "הדרכה 361º"

במשך למעלה מ - 25 השנים שבהן אני מרצה ומייעץ לארגונים (B2B) ולאנשים (B2C) מכל הסוגים והמגזרים, פיתחתי התמחות מקצועית במגוון הדרכות שנותנות מענה למגוון צרכים של ארגונים ואנשים פרטיים.

למי שתהה מהי משמעות הלוגו "הדרכה 361º": מגוון מקיף ושלם של תחומי הדרכה וייעוץ לארגונים ולאנשים פרטיים. המעלה הנוספת - ייחודיות וערך מוסף מעל הסטנדרט הרגיל הקיים. אגב, ל"פרזנטציה", ול"מנטורינג" אין לצערי תרגום הולם בעברית, אז נאלצתי להשאיר את הביטוי המקורי בלעז. תאמינו או לא - התייעצתי על זה אפילו עם אבשלום קור...

אופיר צומן הדרכות באירגונים
תפיסת ההדרכה והשירות שלי

 

תפיסת ההדרכה והשירות שלי התגבשה דווקא מתוך מקום של לקוח הדרכה, עוד הרבה לפני שהפכתי ספק הדרכה. כמנהל הדרכה בארגונים קניתי שירותים מספקי הדרכה חיצוניים. גם כאדם פרטי קניתי לא מעט הדרכות לאורך השנים. כלקוח שמצפה לסטנדרט גבוה של קבלת שירות מקצועי, שאלתי את עצמי שוב ושוב: מהם הקריטריונים המרכזיים שאותם ספק ההדרכה צריך לקיים, כדי שארגיש בטוח ושלם עם עצמי לקנות ממנו שירותי הדרכה? גיבשתי לעצמי תשעה קריטריונים מרכזיים:

תפיסת ההדרכה והשירות שלי
 

תפיסת ההדרכה והשירות שלי התגבשה דווקא מתוך מקום של לקוח הדרכה, עוד הרבה לפני שהפכתי ספק הדרכה. כמנהל הדרכה בארגונים קניתי שירותים מספקי הדרכה חיצוניים. גם כאדם פרטי קניתי לא מעט הדרכות לאורך השנים. כלקוח שמצפה לסטנדרט גבוה של קבלת שירות מקצועי, שאלתי את עצמי שוב ושוב: מהם הקריטריונים המרכזיים שאותם ספק ההדרכה צריך לקיים, כדי שארגיש בטוח ושלם עם עצמי לקנות ממנו שירותי הדרכה? גיבשתי לעצמי תשעה קריטריונים מרכזיים:

אהבות והתמכרויות נוספות

 

בחיידק התקשורת נדבקתי אחרי הצבא. לאחר השחרור התחלתי לעבוד ככתב חדשות בטלוויזיה המקומית ברחובות. מאוחר יותר גם הגשתי שם את החדשות המקומיות. מאז ועד היום עברתי כמה וכמה תחנות בתקשורת: קריין חדשות בגלי צה"ל, מגיש תוכניות בקול ישראל, קריין פרסומות, מרואיין ומגיש פינות בטלוויזיה וברדיו, וכותב מאמרי פרשנות וניתוח בעיתונות. 

מזה כמה שנים שאני טבעוני מטעמי מצפון. מאז ומתמיד היתה לי רגישות מיוחדת לחלשים. משתתפי ההדרכות תמיד צוחקים כשאני מציג את עצמי כ"מחבק עצים". בעבר התנדבתי ארבע שנים במרכז סיוע לנפגעי תקיפה מינית, ובשנים האחרונות אני מנהל בהתנדבות את הפורום המקצועי למניעת הטרדה מינית בארגונים. חוץ מזה עוסק בעוד כמה וכמה פרוייקטים למען הקהילה, אבל לא אלאה אתכם. 

לפי מספר שנים גיליתי את הריצה והתמכרתי. עד אז רק שחיתי. לא חשבתי שאהיה מסוגל להתמיד בריצה, אבל זה קרה בלי לשים לב. עד כה התמקדתי במרוצים של 5 ו - 10 ק"מ. עדיין לא ניסיתי חצי מרתון או מרתון, אבל הרצים המנוסים לימדו אותי שעם הגיל גם עולים הנפחים. 

bottom of page